Stjæle forfatterskab fra andre sider end dine egne

I f.eks USA har man længe haft forfatterskab (author rel) med i søgeresulaterne på Google.com

Det bliver vist ved, at man med i SERPs får et lille billede som bliver taget fra ens Google+ profil af.

Kristian_Ole_Rørbye_forfatterskab___authorship

Dette blev rullet ud på Google.dk her for små 2 måneder siden, hvilket resulterede i, at mange begyndte at snakke om et nyt begreb her i Danmark når man taler SEO, nemlig ”rel author”.

Læs om hvordan du tilknytter din side på Google+ her: http://kristianole.dk/relauthor-sadan-tilknytter-du-din-side-pa-google/

Læs også artiklen omkring opsætning af rel author fra Yoast her: http://yoast.com/push-rel-author-head/

Og her 2 måneder efter, er det da også tydeligt at se, at rigtig mange firmaer og bloggere har fået implementeret dette på deres hjemmeside, webshop eller blog.

flere_forfatterskaber_i_SERPs

Personligt synes jeg ideen er god og jeg har da også fået det lavet på de fleste af mine hjemmesider.

 

Jeg fik en idé

I starten da jeg selv sad og roede med at få det sat korrekt op på mine hjemmesider samt på min Google+ profil, kom jeg til at tænke på noget…

Hvad nu hvis jeg lagde denne stump kode ind på en hjemmeside, hvor jeg f.eks havde en profil hvor man kan indsætte HTML kode og herefter oprettede denne side på Google+ også som værende en side jeg administrerer? Ville man så få vist forfatterskab på denne side også?

Ideen blev testet på Amino.dk

Da jeg har en profil på Amino.dk hvor jeg har mulighed for at indsætte HTML kode, så tænkte jeg at det var oplagt at lave forsøget her.

A:

Først skulle jeg have oprettet et rel author link fra min profil side og det var meget nemt, da jeg blot kunne indsætte linket til min Google+ profil via editoren (se billed)

 Google_+_forfatterskab_på_Amino_profil_side

Linket er ikke 100% til min profil, da der også er en lille stump kode med. Det ser sådan her ud:

https://plus.google.com/103041600678164012087?rel=author

Altså med rel=author med til sidst i linket, hvilket fortæller Google at jeg har forfatterskab til denne side.

B:

Dernæst skulle jeg have oprettet skulle jeg have oprettet Amino.dk på min Google+ profil som værende et website jeg er bidragyder til.

Det er meget nemt og jeg har beskrevet det her på min blog: http://kristianole.dk/relauthor-sadan-tilknytter-du-din-side-pa-google/ se også billedet nedenfor:

Amino_forfatterskab_test

Resultatet

Så var det ellers bare at vente på at Google kom forbi min profil side på Amino samt på Google+ og fik disse to kædet sammen.

Der gik ikke meget mere end 24 timer før at det var trådt i kraft og resultatet blev dette (se billede)

Resultatet_af_at_oprette_forfatterskab_til_Amino_på_Google+

Dette er ved at søge på mit navn ”Kristian Ole Rørbye” på Google.dk og her ryger min profilside på Amino.dk altså op som nr 1 med et billede og link til min Google+ profil.

 

Men er det så en god idé?

Efter at have testet det tog jeg igen dette væk fra min profil samt Google+, da jeg var i tvivl om hvorvidt det er en god ide at ”stjæle” forfatterskab fra andre sider som man egentlig ikke er forfatter på.

Hvad synes du?

Er det OK at gøre dette på et forum som f.eks Amino.dk , hvor man jo faktisk i teorien er forfatter og bidragyder til i form af indlæg og kommentarer til disse i debatten?

Burde Google lave det anderledes, så det ikke er så nemt at lave?

Til sidst vil jeg da også gerne lige give en officiel undskyldning for at bruge Amino som testkanin – Sorry! 🙂